Andrea Dovizioso domină prima zi din Qatar la clasa MotoGP

FP1

Prima ieșire în arenă a greilor de la MotoGP a debutat în maniera în care am încheiat sezonul 2017. Cu Marc Marquez în frunte în primele minute din FP1. Bucuria ibericului a fost însă de scurtă durată, el fiind rapid depășit atât de Andrea Dovizioso, cât și de Valentino Rossi.

În cele din urmă, Andrea Dovizioso l-a devansat pe Rossi pentru doar șase sutimi. Cei doi italieni au fost urmați de Marc Marquez, cel care, a fost cel mai bine clasat pilot Honda în FP1. În spatele lor, Andrea Iannone a produs cea mai mare surpriză și s-a clasat pe patru.

Pilotul italian de la Suzuki a fost urmat de Jorge Lorenzo, în timp ce, Johann Zarco, Cal Crutchlow, Alex Rins, Danilo Petrucci și Tito Rabat au fost rideri clasați în interiorul topului primilor zece clasați la clasa MotoGP.

Marile dezamăgiri din FP1 au fost Vinales și Pedrosa. Dacă Pedrosa se pare că a ascuns ritmul real al motocicletei Honda, Vinales a fost frustrat în mod vădit de performanța deficitară a prototipului M1 avut la dispoziția sa.

FP2

Al doilea antrenament liber din Qatar al clasei MotoGP a debutat într-o notă similară cu primul. Marc Marquez a făcut câteva tururi rapide și s-a instalat imediat în frunte. În continuare, scenariul din FP2 a fost similar cu cel din secvența de după-amiază.

Marquez a stat mai mult la boxe în partea a doua a antrenamentului liber și a fost depășit de Alex Rins, Andrea Dovizioso și Danilo Petrucci. Omul zilei a rămas în continuare Andrea Dovizioso. Italianul a avut un timp pe tur de referință cu doar șase miimi mai rapid decât cel stabilit de Danilo Petrucci cu câteva minute înaintea sa.

Alex Rins a adus din nou Suzuki foarte sus în clasamente. Dacă în FP1, Andrea Iannone a fost riderul mai bine clasat, acum, Rins era cel care dădea tonul în garajul din Hamamatsu grație clasării pe trei. Topul primilor cinci clasați a fost completat de alți doi latini, Jorge Lorenzo și Andrea Iannone.

Marc Marquez a încheiat prima zi a testelor doar cu al șaselea timp. Cu toate acestea, marele campion spaniol se pare că nu a forțat nota, iar evoluția sa din această seară ascunde cu adevărat potențialul motocicletei Honda. În spatele său, Dani Pedrosa și Cal Crutchlow l-au urmat pe Marquez, pe șapte și opt. Valentino Rossi a încheiat abia pe nouă, într-o zi de uitat pentru Yamaha. Johann Zarco a încheiat topul primilor zece clasați, în timp ce, Maverick Vinales a încheiat abia pe 11.

Acțiunea clasei MotoGP se va relua mâine cu ultimele două sesiuni de antrenamente libere și cu cele două secvențe de calificări care vor determina ordinea pe grila de start pentru întrecerea de duminică după-amiază.

 

Foto – Ducati Press

Advertisements
Categories MotoGP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close