WRC Rally Mexico 2018 : Ogier/Ingrassia castiga, Tanak/Jarveoja isi adjudeca powerstageul

Sebastien Ogier si Julien Ingrassia castiga a 3-a etapa a Campionatului Mondial de Raliuri, Rally Mexico 2018.  Acestia au fost urmati de catre Sordo si Del Barrio si de catre Meeke/Nagle.

Kirs Meeke ne ofera din nou emotii pe prima proba a zilei, acesta rastunandu-se pe un viraj de mica viteza dar reusind cu ajutorul spectatorilor sa reintre pe traseu si sa piarda doar in jur de 40 de secunde fata de lider. Pe a doua proba cel ce avea sa ne faca pulsul sa urce la cote mai inalte a fost Andreas Mikkelsen, care intr-un viraj a intrat mult prea tare, a iesit cu spatele, dar a reusit sa continue in cele din urma fara sa piarda foarte mult timp.

Urmand modelul lui Sebastien Ogier din Suedia, Ott Tanak si Thierry Neuville aleg ponteze in intarziere in punctul de control orar al ultimei probe (Powerstageul, pe care primele 5 echipaje primesc puncte bonus), acestia primind penalizarea aferenta care nu avea insa sa ii afecteze in clasamentul general. Pentru Ott Tanak se pare ca acestea a fost o strategie castigatoare, pilotul estonian reusind sa isi adjudece power stage-ul, urmat de Ogier la 0.4 secunde, de Latvala la 1.3 secunde si de Neuville la 1.4 secunde.

Dupa terminarea raliului clasamentul acestuia se prezinta astfel :

Capture

In ierarhia generala a campionatului Ogier/Ingrassia revin pe prima pozitie cu 60 de puncte, Neuville/Gilsoul coborind pe locul 2 cu 51 de punte, Meeke/Nagle urcand pana pe pozitia a 3-a cu 35 de puncte iar Mikkelsen/Jaeger urcand pana pe locul al 4-lea cu 34 de puncte.

In cadrul categoriei WRC 2 Tidemand/Andersson obtin o victorie categorica, acestia fiind urmati de catre Greensmith/Parry si de catre Heller/Olmos.

Caravana Campionatului Mondial de Raliuri revine in Europa, urmataorea etapa fiind Turul Corsicii ce se va desfasura in perioada 05-08 aprilie 2018.

Credit foto :

https://www.facebook.com/sebastien.ogier/

https://www.ewrc-results.com/

Advertisements
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close