WRC Rally Guanajuato Mexico 2018 : Ogier/Ingrassia preiau conducerea, Loeb/Elena cad pe locul 5 in urma unei pene de cauciuc.

Rasturnare majora de clasament in ziua a 2-a a Raliului Mexicului. Daca la finalul primei zile Sordo/Del Barrio conduceau raliul, urmati de Loeb/Elena la 7.2 secunde si de catre Tanak/Jarveoja la 11.0 secunde, situatia avea sa fie cu totul alta la finalul celei de a doua zile.

Pe prima proba a zilei secunde (SS11 Guanajuatito) Sebastien Loeb trece la atac si ii fura lui Sordo peste 12 secunde, devenind noul lider al raliului.  Din pacate aceasta proba devine o certitudine a faptului ca modelul Toyota Yaris nu se descurca foarte bine pe teren mexican, Ott Tanak mergand incet si fiind nevoit dupa finalul  probei sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice.  Pe podium urca astfel Kris Meeke, acesta fiind urmat indeaproape (la 1.1 secunde) de Ogier/Ingrassia.

Urmatoarele doua probe nu produc schimbari majore in clasamentul general. Lovitura zilei avea insa sa vina pe SS4, Guanajuatito 2.  Dupa ce lovesc o piatra aflata pe trasa ideala, Loeb si Elena fac pana si sunt nevoiti sa schimbe roata, pierzand peste 2 minute si sefia clasamentului. Dani Sordo face si el o pana lenta dar nu opreste sa schimbe, si pierde si el 30 de secunde, noul lider devenind spere surprinderea tuturor echipajul Ogier/Ingrassia, care cu un parcurs exceptional si lipsit de probleme urca nu mai putin de 4 pozitii in urma a doar 4 probe speciale. Acestia sunt urmati de Meeke/Nagle la 3.8 secunde si de Sordo/Del Barrio la 17.4 secunde. Pe urmatoarea proba din pacate Kris Meeke se rasuceste si pierde peste 30 de secunde, situatia la finalul zilei fiind cea de mai jos.

Capture

Din pacate in cadrul categoriei WRC 2 lucrurile sunt mult mai putin animate, Tidemand/Andersson avand un avans de peste 5 minute in fata echipajului Greensmith/Parry si peste 12 minute fata de Heller/Olmos.

Capture

A treia zi a Raliului Mexicului programeaza inca 3 probe speciale, raliul incheindu-se cu power stage-ul de pe deja celebra proba Las Minas, in lungime de 11.07 km.

Prima proba va incepe la ora 16:18 ora Romaniei, urmata de Las Minas 1 la ora 18:00 si de Las Minas 2 la ora 20:00. Toate probele pot fi urmarite live contra cost pe http://www.plus.wrc.com,  Powerstage-ul Las Minas 2 putand fi urmarit  live si pe Telekomsport 2 incepand cu ora 20:00. Va uram inca de pe acum vizionare placuta!

Credit foto:

https://www.facebook.com/sebastien.ogier/

https://www.ewrc-results.com/

Advertisements
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close