Ralf Waldmann a încetat din viață

În această dimineață, o veste tristă a fost dată publicității. În urma unui infarct miocardic suferit ieri noapte, Ralf Waldmann a încetat din viață la doar 51 de ani. Germanul a fost considerat de-a lungul vremii cel mai galonat pilot care nu a reușit să-și adjudece de-a lungul carierei un titlu mondial în campionatul mondial de motociclism viteză.

De-a lungul prodigioasei sale cariere, pilotul originar din Hagen și-a adjudecat 20 de victorii și a încheiat de două ori în postura de vicecampion mondial la clasa 250 cmc, în 1996 și 1997, el fiind învins în ambele rânduri de Max Biaggi. De asemenea, el mai are alte trei clasări pe podiumul clasamentelor  general din motomondial la clasele 125 cmc și 250 cmc.

Waldmann a colaborat de-a lungul longevivei sale cariere din motorsport și cu Robert Mureșan, în 2008, la Grizzly Kiefer Racing. După retragerea din activitatea sportivă, Waldmann a fost expert pentru Eurosport Germania și a contribuit la expertiza tehnică a postului paneuropean.

Cea mai faimoasă cursă din cariera germanului a venit la Donington în 2000. În cursa clasei 250 cmc, el a riscat totul și pe o pistă uscată după o ploaie torențială, pariul său a fost unul câștigător, Waldmann reușind în cele din urmă să-și adjudece o victorie nesperată după o depășire efectuată asupra lui Olivier Jacque în ultimul viraj al cursei britanice.

 

Foto – motociclismo.es

Advertisements
Categories MotoGP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close