Marco Melandri, învingător după o manșă dramatică

Noua stagiune a campionatului mondial de Superbike a debutat astăzi la Phillip Island. Prima rundă a anului a debutat cu o mica surpriză. În sesiunea de calificări, Tom Sykes l-a învins pe Jonathan Rea și și-a adjudecat primul superpole din 2018.

Debutul manșei întâi a fost propice însă pentru Ducati. Marco Melandri a preluat inițiativa și cu toate că a fost presat mai toată întrecerea de către Tom Sykes, a reușit să-și adjudece prima victorie din 2018. Podiumul a fost completat de Sykes și de Chaz Davies.

Xavi Fores a reușit o clasare excelentă pe locul al patrulea, în timp ce, Jonathan Rea, triplul campion en titre, a avut neșansă în prima întrecere a stagiunii. Nord irlandezul a suferit o problemă de natură tehnică și a fost obligat să ruleze mult mai încet decât și-ar fi dorit. Cu toate acestea, Rea a încheiat pe cinci și a adunat puncte importante în economia campionatului.

Alex Lowes, Leon Camier, Eugene Laverty, Michael van der Mark și Leandro Mercado au fost ceilalți piloți clasați în top zece. În zona punctelor, i-am mai regăsit și pe Loris Baz, Jake Gagne, Toprak Razgatioglu, Roman Ramos și Ondrej Jezek.

Având în vedere faptul că aceasta a fost prima manșă din 2018, clasamentul general al piloților coincide cu cel al întrecerii de azi. Astfel, Marco Melandri conduce cu 25 de puncte și este urmat de Tom Sykes și Chaz Davies, cu 20 de puncte, respectiv 16.

Manșa a doua a etapei australiene din WorldSBK va avea loc mâine dimineață. Această întrecere va avea un schimb obligatoriu de pneuri. Toate evenimentele din Australia vor putea fi vizionate, în direct și exclusivitate pentru România, pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD.

 

Foto – Ducati Press

 

 

 

Advertisements
Categories World SBK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close