Prin ochii unui fan: Antrenamentele la Slalom Paralel

De astăzi, pe blogul nostru se lansează o nouă serie. Aceasta va fi numită “Prin ochii unui fan” , iar aici fiecare membru RPM Racing își va așterne pe “hârtia virtuală” , experiențele pe care le-au trait la diversele evenimente din motorsport la care au luat parte. Iar primul ce deschide seria voi fi eu, Andrei Mangalia.

Deja am bifat două evenimente în 2018, 2 din cele 3 antrenamente de iarnă la Slalom Paralel. Primul la care am fost s-a desfășurat pe 20 ianuarie. Locația era deja celebra “Groapă” din cartierul Ștrand aflat în Sibiu. Am ajuns la circuit, iar totul era acoperit de zăpadă plus că era un frig de crăpa până și stâncile. Ajung la zona unde erau concurenții în număr de 3, Sebi Ciuntu(Opel Corsa), Alex Cazacu(Vw Golf) și Popa Paul(Renault Clio), toți erau din Sibiu și de asemenea, juniori, cel mai tânăr având 12 ani. slalom 2

Lumea de acolo a fost foarte primitoare cu mine, m-au servit cu ceai, mici, cârnați, suc, iar eu la rândul meu i-am ajutat cu montarea unui cort și cu diverse mici lucruri. La un moment dat, un prieten, Marian, mă invită să luăm o mașină. Nu am stat pe gânduri și am acceptat invitația. Am plecat către Șelimbăr cu platforma și urma să luăm mașina lui Bogdan Rogoz, un Renault Clio.clio

Mașina din imagine era cea mai puternică de la antrenamente, iar Bogdan știa să o mânuiască cum trebuie. Circuitul se prezenta în condiții de iarnă, zăpadă din belșug, dar trecerile piloțiilor l-au transformat într-un traseu tipic de o competiție de off-road, adică era plin de noroi și bălți. Ei bine, cam pe la ora 15 se termina distracția pe circuit, dar aveam să mai primesc o experiență unică, o plimbare în dreapta. Doar că aceasta nu era pe circuit, ci pe drumul ce ducea către ieșire. Am stat în dreapta lui Bogdan și trebuia să ducem mașina într-o parcare, deoarece ea nu era înmatriculată, iar platforma nu era disponibilă la acea oră. Plimbarea a fost mișto, chiar dacă scaunul mă strângea cam rău la cur, dar oricum la cei 1.92 m înalțime ai mei am avut loc. Bogdan a folosit frâna de mână de 2 ori, plus că aceasta era și hidraulică. Credeți-mă, acele “scheme” sunt foarte satisfăcătoare ;).

Următorul antrenament avea loc pe 28 ianuarie, dar din păcate nu am putut ajunge pentru că aveam ceva treabă plus că juca Simona Halep finala la Australian Open și cred că știți dezmodământul. Dar am revenit la circuit la ultimul antrenament, mai exact pe 3 februarie. Piloții erau aceiași, doar că Bogdan nu a fost, dar se anunța prezența lui Vali Porcișteanu. Ei bine, am ajuns la circuit devreme și am avut norocul să mă întâlnesc cu Marian și am stat cu el o perioadă lungă de timp până am decis să coborâm împreună la circuit. Atmosfera era una bună, dar circuitul se prezenta mai rău decât la ultima mea întâlnire cu el. Noroiul era din plin și uneori îmi ajungea aproape de glezne, iar pantofi mei erau “îmbrăcați” în noroi. În schimb, vremea era una plăcută. Între timp, la circuit apăruse Calin Bucur cu o Dacie Sport superbă și din ce am înțeles va merge cu ea la România Rally Challenge în august, tot la Sibiu. Până la urmă a venit și Vali Porcișteanu cu un Logan și îi punea pe juniori să se dea cu mașina lui. Eu recunosc că pe la ora 14 am plecat, deoarece mai aveam de făcut și alte treburi chiar dacă antrenamentul mergea în continuare.

Per total, a fost o experiență frumoasă și voi încerca să vin și la etapele din național, prima fiind pe 12 mai. Eu unul vă recomand cu mare plăcere să veniți la Slalom Paralel, deoarece puteți vedea acțiune palpitantă pe circuit și veți întâlni oameni foarte primitori și prietenoși ce își împart pasiunea pentru motorsport într-un mod plăcut și distractiv.

Următorul eveniment la care voi lua parte și este deja sigur va fi Cupa X3M Offroad Masters, ce se va desfășura pe pământ natal, adică la Vâlcea în perioada 15-18 martie, dar posibil să merg și la etapa finală de Promo Rally de la Brașov pe 25 februarie. Până atunci, eu am fost Andrei și spor la Racing!

 

Surse foto: Facebook-Bogdan Gligor(Featured Image)/Andrei Mangalia-RPM Racing Ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close