Flavio Briatore, condamnat la pușcărie pentru evaziune fiscală

Celebrul Flavio Briatore a primit în această după-amiază o veste proastă. Fostul team manager al echipelor Benetton și Renault, a fost condamnat la 18 luni de pușcărie pentru evaziune fiscală.

Din câte se pare, ancheta condusă de prestigiosul cotidian sportiv italian Gazzetta dello Sport  a scos la iveală faptul că frauda fiscală are legătură cu Force Blue, unul dintre yachturile de lux aflate în proprietatea excentricului milionar italian.

Momentan, singurele declarații oficiale ale învinuitului au fost de avocatul său, cel care a declarat că Briatore va recurge la apel pentru a își dovedi nevinovăția în acest an.

De-a lungul carierei de team manager, Briatore a păstorit echipele Benetton, Ligier și Renault. De altfel, grație italianului, Michael Schumacher și Fernando Alonso și-au obținut atât primele victorii în Formula 1, cât și primele două titluri mondiale.

Flavio Briatore a plecat din Formula 1 după ce a fost găsit inculpat în cazul incidentului lui Nelson Piquet Jr. din Marele Premiu al Statului Singapore din 2008. Forurile supreme ale automobilismului internațional i-au acordat inițial o pedeapsă aspră, interdicția pe viață de a participa în activități legate de motorsport, dar, ulterior, pedeapsa i-a fost redusă.

Actualmente, Briatore este managerul personal al lui Fernando Alonso și nu mai este implicat în nici un fel în alte activități legate de motorsport.

 

Foto – Wikipedia

Advertisements
Categories Formula 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close