WRC Suedia Preview: Spectacol printre nămeți

În perioada 15-18 februarie, va avea loc în Suedia, cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, Raliul Suediei. Acest raliu va fi alergat integral pe zăpadă, iar echipajele vor avea de parcurs 314 de kilometri de probă specială, împărțiți în 19 probe speciale. Reperul raliului va fi speciala Vargasen, acolo unde se află celebra săritoare Colin’s Crest. Această specială se va desfășura în ziua de sâmbătă, 17 februarie.

La capitolul echipaje, avem ceva noutăți. Echipa campioană, M-Sport World Rally Team îl va aduce pe Teemu Suninen, finlandezul începând astfel campania sa la clasa mare pentru doar 8 etape, în rest fiind prezent la WRC2. Și la Hyundai se anunță schimbări, neozelandezul Hayden Paddon revine în competiție făcând rocada cu Dani Sordo. Tot la capitolul line-up, cei de la Citroen îl readuc pe norvegianul Mads Ostberg, ce revine la gruparea din Hexagon după 3 ani. De menționat este și apariția privaților Henning Solberg și Lorenzo Bertelli pe două mașini Ford Fiesta RS WRC specificație 2018, dar și prezența campionului mondial de Rallycross, sezonul 2017, localnicul Johan Kristofferson. Acesta va rula în categoria WRC2 la bordul unei Skoda Fabia R5. Tot în Suedia se va da startul sezonului și în Junior WRC.

Cu toate acestea spuse, cam așa se va prezenta acțiunea în Scandinavia. Evoluția echipajelor va putea fi urmărită pe canalul TV Telekom Sport, dar și pe aplicația Red Bull TV.

 

Sursă foto: Facebook-Januus Ree Photography

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close